Fed'in faiz kararının ardından dolarda hareketlenme

Düzenleyen:
Fed'in faiz kararının ardından dolarda hareketlenme

EKONOMİ Haberleri

ABD Merkez Bankası (Fed)'nın faiz kararını açıklamasının ardından dolar kurlarında hareketlenmeler yaşandı. Gün boyu 6,12 civarında seyreden dolar, faiz kararının ardından 6,07 seviyelerine kadar geriledi.

Fed'in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) eylül toplantısı, beklendiği gibi faiz artışıyla sona erdi. ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini yüzde 1,75-2 aralığından yüzde 2-2,25 aralığına yükseltti. Fed'in faiz kararını açıklamasının ardından dolar düşme trendine girdi. Piyasaların kapalı olmasına rağmen bu kararın ardından, güne 6,17 ile başlayan ve gün boyu 6,12 civarında seyreden dolar, faiz kararının ardından yüzde 1,37 değer kaybederek 6,06 seviyelerine kadar geriledi. Saat 22:01 itibarıyla dolar 6,07'den değer görüyor. Öte yandan güne 7,25 seviyesinde başlayan euro ise, gün boyu düşüş trendindeydi. Faiz kararının ardından 7,14 seviyelerine kadar gerileyen euro, saat 22:01 itibarıyla 7,16 seviyesinden işlem görüyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...