Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ünlü alışveriş sitesine siber saldırı! Milyonlarca kişinin bilgileri çalındı

Düzenleyen:
Ünlü alışveriş sitesine siber saldırı! Milyonlarca kişinin bilgileri çalındı

EKONOMİ Haberleri

Türkiye dahil 80 ülkeden kullanıcısı olan online kadın moda perakendecisi SHEIN’a, hacker’lar saldırdı. 6.5 milyon kişinin bilgileri çalındı. Uzmanlardan 'şifre' uyarısı geldi.

Türkiye’den pek çok kişinin de alışveriş yaptığı kadın moda perakendecisi SHEIN, 6 milyonu aşkın müşterisinin kişisel bilgilerinin ve şifrelerinin açığa çıktığı büyük bir veri ihlali ile sarsıldı.

2008 yılında kurulan ve 80’den fazla ülkeye hizmet veren ABD merkezli kadın moda perakendecisi SHEIN, 6 milyondan fazla müşterisinin kişisel bilgilerinin bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

SHEIN’dan yapılan açıklamada, kötü niyetli bir yazılım aracılığıyla şirketin kurumsal sunucularına saldırı düzenleyerek sistem ağına şifre girmeden sızmayı başaran siber saldırganlar, 6.5 milyona yakın kullanıcıya ait e-posta adreslerini ve şifrelenmiş parola bilgilerini çaldı. Sözkonusu saldırı, bu yılın Haziran ayından Ağustos ayının başına kadar olan sürede gerçekleştirildi.

GÜVENLİK ZAFİYETLERİ ORTADAN KALDIRILDI

Şirket, kullanıcıların ödeme yaptığı kredi kartlarına ait bilgilerin sistemlerinde depolanmadığını ve bu bilgilerin ele geçirildiğini gösteren bir kanıt olmadığını vurgularken, hackerlerin faydalandığı güvenlik zafiyetlerinin tespit sonrasında ortadan kaldırıldığını dile getirdi. Saldırının ardından kullanıcılarına şifre değiştirme önerisinde bulunan şirket, etkilenen kesim içinden belli sektördeki kullanıcılara bir yıllık kimlik tehdidi takip hizmeti sunmaya başladıklarını duyurdu. (Habertürk)

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...