Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüksek giderleri kısıp zam yapmayacaklar

Yüksek giderleri kısıp  zam yapmayacaklar

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin gündemini özellikle son 2 aydır yüksek market fiyatları meşgul ediyor. Konunun bütün paydaşlarının kendilerince haklılık sebepleri olsa da, yaşananlardan en çok vatandaşın cebi etkileniyor.

Ö. Faruk Bingöl İSTANBUL

Açıklanan enflasyon yüzde 18 olmasına rağmen, markette birçok ürünün fiyatı, 2018’in başından bu yana yüzde 100’ü aşmış durumda.
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, düzenlediği basın toplantısında, faturanın sürekli kendilerine kesilmesinden yakındı. Altunbilek, şu açıklamalarda bulundu: Öncelikle stok meselesine açıklık getirelim. Biz, tedarikçilerden alıp satıyoruz. Üretici değiliz ve paramız yok ki stok yapalım. TÜFE’nin yüzde 17,90 olarak açıklandığı bir dönemdeyiz. Ancak yüzde 30’un üzerinde de üretici enflasyonu var. Sadece üretici değil, kârlılıkları minimum seviyeye inen market zincirlerinin maliyetleri de her geçen gün artıyor. Kira giderlerimiz, özellikle işlek caddelerdeki marketlerde oldukça yükselmiş durumda. Bu konuda üyelerimize haber gönderdik, dükkan sahipleri fahiş artışa giderse zaten o marketi kapatıyoruz. Gramajı düşen ürünleri de toptancıdan almıyoruz. Elektrik faturamız çok arttı. Bütün üyelerimiz lojistik, ürün yönetimi, personel, enerji tasarrufu, ekipman kullanımı gibi birçok başlıkta maliyetleri kontrol altına almak için gerekli çalışmaları yapıyor. Asgari ücret zammı dahi geldiğinde, fiyatlara zam yapmayacağız, personel de çıkarmayacağız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...