Emekliye çifte müjde

Düzenleyen:
Emekliye çifte müjde

EKONOMİ Haberleri

Bugün açılacak Meclis’in gündemi yoğun olacak. 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine seyyanen zam ile 1.5 milyon memur ve memur emeklisine gösterge artışı bu ay Meclis gündemine gelecek

Emeklinin-çalışanın gözü, bugün açılacak Meclis'te. Meclis'in bu ay gündemi yoğun olacak. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemeler Meclis'in gündemine gelecek. Bunlardan biri de 150 bin emekliye seyyanen zam içeren düzenleme olacak. Maaşı bin liranın altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen zam yapılacak. Bin liranın altındaki maaşlar bin liraya tamamlanacak.

SEYYANEN + YÜZDELİ ZAM

Seyyanen zam, düzenleme yapılır yapılmaz yürürlüğe girebilecek ya da Ocak'ta rutin artışla aynı anda uygulanabilecek. Zammın detayları, düzenlemenin Meclis'e gelmesiyle ortaya çıkacak. Düzenleme yapılır yapılmaz uygulamaya girerse, düşük maaşlı emekliler hemen seyyanen zammı alacak, ardından Ocak artışından yararlanacak. İyileştirme Ocak'ta yürürlüğe girerse de maaşı bin liranın altında olan emeklilerin maaşı bin liraya tamamlanacak, üstüne de enflasyon artışı yansıtılacak.

GÖSTERGE YÜKSELECEK MAAŞLAR ARTACAK

Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idareci memurların emeklilik ek göstergelerinin 3.600'e çıkarılması ile ilgili düzenleme de bu dönemde gündeme gelecek. Düzenleme emekli ikramiyelerinde ve maaşlarında artış getirecek. 1.5 milyon memur ve emeklisinin yüzü gülecek. Birinci dereceden 30 yıllık polisin emekli aylığı 637, ikramiyesi 27 bin 13 lira yükselecek. Birinci dereceden 30 yıllık öğretmen ve hemşirelerin maaşı 533, ikramiyeleri 17 bin 96 lira artacak.

ÜCRETSİZ ULAŞIM

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Hukuk Danışmanı Cafer Tufan Yazıcıoğlu, 65 yaş üzerindekilerin şehir içinde ücretsiz seyahat edebilme hakkını bazı il ve ilçelerde kullanırken sorun yaşadığını belirterek, "Yaşlılarımız, bu hakkı kullanırken engelle karşılaşmak istemiyor. Bu konuda bir an evvel uygulama birliği sağlanmalı" dedi..

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...