Paris'in yenileri Türkiye için gün sayıyor

Düzenleyen:
Paris'in yenileri Türkiye için gün sayıyor

EKONOMİ Haberleri

Paris Motor Show’da ilk defa sahneye çıkan yeni modeller 2019 itibarıyla ülkemizde yollara koyulacak. Fransa’da gövde gösterisi yapan BMW ve Mercedes iddialı...

Ali Çelik- Paris

Özellikle elektrikli modellerin yer aldığı otomobil fuarında bir çok lüks modelden SUV’lara, hibritlerden küçük otomobillere kadar çok farklı sınıflardan araçlar sergileniyor. Bir çoğu ise 2019 yılında Avrupa ile aynı anda ülkemizde satışa sunulacak. 

DACIA’DAN YENİ MOTORLAR

Dacia, Paris Otomobil Fuarı’nda yeni motorunu tanıtıyor. Avrupa’nın en çok satan 5. markası unvanını kazanan marka, yeni 1.3 TCe 130 beygir ve 150 beygir motorlarla iddiasını artırmayı planlıyor. 4x4 versiyonlarda benzinli motor lansmanı ise 2019 yılı ortasından itibaren gerçekleştirilmek üzere planlanıyor. 

240 BEYGİRLİK SKODA

Paris’te ilk RS SUV aracını tanıtan Skoda, Kodiaq modelinin sportif yönünü, farklı bir tasarım ve performanslı bir versiyonla gözler önüne serdi. Kodiaq RS, 240 beygir güç üreten 2.0 litrelik dizel motoruyla sergilenen araç fuarda en çok ziyaretçi çeken modeller arasında yer alıyor. 

YENİ 3 SERİSİ DİKKAT ÇEKTİ 

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği BMW, baştan aşağı yenilenen üç yeni modeli BMW 3 Serisi Sedan, X5 ve Z4 ile fuarda yerini aldı. BMW’nin 7’nci jenerasyonunu tanıttığı Yeni 3 Serisi markanın teknolojik açıdan büyük gelişmeleri barındıran en önemli modellerinden biri olarak dikkat çekti. Fuarda ayrıca yeni 8 Serisi, M5 Competition ve daha uzun menzile kavuşan BMW i3 ve BMW i3s de otomobil tutkularıyla buluştu. 

MERCEDES’İN YENİ SEDANI 

Alman devi tamamen yenilediği B-Serisi, marka tarihinin en fazla satılan SUV ailesinin en yenisi GLE ve AMG markasının yeni giriş modeli A 35 4MATIC’in dünya lansmanlarını gerçekleştirdi. Türkiye pazarının sınıfındaki önemli oyuncularından biri olması beklenen A Serisi Sedan ise markanın en yoğun ilgi gören modellerinden oldu. A Serisi Sedan önümüzdeki yıl şubat, B Serisi ise mart ayından ülkemizde satışa çıkacak. 

Kompakt sınıfta lüks zamanı 

2018 Paris Otomobil Fuarı’na katılan Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan “Premium kompakt sınıfta yeni A-Serisi ile başlattığımız değişimi ve başarıyı, 2019 yılında A-Serisi Sedan ve yeni B-Serisi ile sürdüreceğiz. Premium kompakt sınıftaki modellerimiz ile otomotiv sektörünün en üst düzey güvenlik teknolojilerini ve yapay zekâya sahip. Türkiye pazarı için büyük önem taşıyan bu iki aracımızı, 2019’un ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunacağız. Otomotivdeki öncü kimliğimizi elektrikli otomobiller ile de sürdürmeyi planlıyoruz. İlk kez sergilenen EQC modelimiz yüzde 100 elektrikli altyapısı yollara çıkacak. Bu modeli 2020’den itibaren Türkiye’de satışa sunacağız” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...