Bakan Varank tarih verdi! Bursa'da çok önemli yatırım

Düzenleyen:
Bakan Varank tarih verdi! Bursa'da çok önemli yatırım

EKONOMİ Haberleri

Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 19 Ekim'de Bursa'da önemli bir yatırım temelinin atılacağını açıkladı. Türkiye’nin ilk alüminyum motor bloğu üretilecek tesisin yatırım bedeli 100 milyon Euro'yu aşıyor.

Bakan Mustafa Varank yaptığı yazılı açıklamada, "Proje bazlı teşvik sistemi kapsamında yeni nesil hibrit araçlar için Türkiye'nin ilk alüminyum motor bloğu üretilecek. Projenin en önemli aşaması olan alüminyum enjeksiyon fabrikasının temeli, 19 Ekim'de Bursa'da atılacak. Oyak Renault'un sabit yatırım tutarı 100 milyon euroyu aşan projesiyle fabrikadan çıkacak ürünlerin büyük bölümü ihraç edilecek" dedi ve ekledi:

"Otomotiv sanayimiz için çok büyük bir atılım olan bu yatırım; katma değerli üretime, istihdama ve ihracata ciddi katkılar sunacak. Ayrıca cari açığın azaltılmasına yıllık 2.3 milyar dolar katkı sağlaması bekleniyor."

Varank, üretimde kullanılacak alüminyumun yerli temini için Türk şirketleri ile görüşmelerin devam ettiğini de ifade ederek, "Dolayısıyla, yerli kaynaklarımızdan mümkün olan en iyi şekilde yararlanılmış olacak" dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...