Domatesin ateşi 1 aya kadar düşer

Domatesin ateşi 1 aya kadar düşer

EKONOMİ Haberleri

Eylül ayının zam şampiyonu domates oldu. Fiyatı marketlerde 12 liraya kadar çıkan domateste tarla üretiminin bitmesiyle artan fiyatların, sera ürünlerinin bollaşmasıyla gerileyebileceği belirtiliyor.

Türkiye Haller Federasyonu Başkan Yardımcısı Faruk Akbaş, domatesin en çok tüketilen sebzelerden olan domatesin bir ayda yüzde 35,30 ile fiyatı en fazla artan ürünlerin başını çektiğini belirtti ve “Geçen yıl fiyatı düşük olduğu için çok fazla domates ekimi yapılmadı. Sera ürünlerinin piyasaya girişiyle 2-3 lira civarına kadar dönüş 1 aya kadar olacaktır. Yüksek fiyatlardan biz de rahatsızız. Yaz döneminin rekortmeni limonda hasat başlayınca yüzde 28,53 düşüşle en çok ucuzlayan oldu. Aynı şeyi domateste de bekliyoruz” dedi. Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Genel Sekreteri Yusuf Kılıç da “Normalde 2 lira olması gereken ürün şu anda halde 5 lira. Üretim bölgesinde 3-4 lira ama pazarda 7-8, markette 10-12 lira. Çok yüksek kâr konulduğu bir gerçek” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...