3. İstanbul’da ticari ünitelere ihaleyle satış

3. İstanbul’da ticari  ünitelere ihaleyle satış

EKONOMİ Haberleri

Al Zamil, Seha Yapı, Adese ve Fuzul Yapı ortaklığıyla kurulan ASAF İş Ortaklığı tarafından gerçekleştirilen, Başakşehir’in en büyük projesi 3. İstanbul Başakşehir’deki ticari üniteler ihaleyle satışa sunulacak.

3. İstanbul Başakşehir Yönetim Kurulu Üyesi ve Seha Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık, 3. İstanbul Başakşehir’de 55 ticari üniteyi birden açık artırma usulü ihalesi ile önümüzdeki günlerde satışa çıkaracaklarını açıkladı. Konutta metrekare fiyatlarının 5 bin lira bandında olduğunu, ticari üniteleri de 5 bin 200 liradan satışa çıkaracaklarını söyledi. Başakşehir’in en büyük, Yeni Havalimanı ile Kanal İstanbul’a komşu projede konut fiyatına ticari ünite satacaklarını söyleyen Saylık, “Satın alanlar ödemelerini teslimattan sonra başlatacak. Taksitler 1660 liradan başlayacak. Yüzde 3 ve yüzde 10 KDV avantajı ihalede geçerli olacak. Ticari ünitelerin fiyatları KDV hariç 574 bin liradan başlıyor” dedi. Aralık 2016’da lansmanını gerçekleştirdikleri projede ilk iki etabın yüzde 90’ını sattıklarını ifade eden Saylık, “Yaklaşık 556 milyon lira ciro elde ettik. Satışlarımızın yüzde 25’i yabancıya gerçekleşti. Şu ana kadar projelerimizden 10 farklı ülkeden 179 adet yabancı gayrimenkul alımı gerçekleştirdi. Yabancı, bir evi ortalama 450 bin lira ile 1 milyon 450 bin lira arasında fiyatlarla satın aldı” dedi. Ömer Saylık, yabancıya vatandaşlığın, satış vaadi sözleşmesi ile verilmesi gerektiğini de söyledi.

5 yılDA 5 KAT YEŞİL ALAN
Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ise “3. İstanbul Başakşehir’in hemen karşısında Türkiye’nin en büyük kent meydanlarından biri olacak. Yeşil alan 5 yılda 5’e katlanacak” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...