Şikâyet yağdı

Şikâyet yağdı

EKONOMİ Haberleri

Bebek bezinden kantinde satılan tosta kadar “döviz kurları bahane edilerek” yapılan fahiş artışlar şikâyet edildi. Kamu Denetçiliği Kurumu, gereğini yapmak için birimlerle irtibata geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Fiyatları aşırı yükselten fırsatçıları şikâyet edin, gereğini yapalım” çağrısı, vatandaşlar nezdinde büyük karşılık buldu. Türkiye’nin birçok kentinden vatandaşlar, döviz kurundaki artışı bahane ederek ürünleri yüksek fiyattan satanları Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) şikâyet etti. Vatandaşın ücretsiz avukatlığını yapan Kamu Denetçiliği Kurumu, aldığı yüzlerce şikâyeti hızla sonuçlandırmak için, gerekli birimlerle irtibata geçti.
KDK’den yapılan açıklamaya göre; Ankara’dan bir vatandaş, çocuk bezi fiyatlarının “dolardaki yükseliş bahane edilerek” bir hafta içerisinde yüzde 50 zamlandığını belirtti. İstanbul Sultangazi’den başvuran başka bir vatandaş, ilçedeki marketlerde ürünlerin hızla zamlandığını, yetkililerden denetim yapmalarını istedi. Trabzon’dan bir kişi ise, yıl içerisinde zam yapılan dolmuş ücretlerine, sözde kriz sebep gösterilerek, “abartılı bir ek zammın” yapılması nedeniyle yetkilileri göreve davet etti. Haksız zamlar sadece yetişkinlerin değil, çocukların da tepkisini çekiyor. İzmir’den 10 yaşındaki öğrenci, okul kantinindeki tostun çok pahalı olduğu gerekçesiyle KDK’den yardım istedi. Başka bir vatandaş, yerli ürünlerin bile aşırı pahalandığını, pazara, markete gidemediklerini dile getirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...