Eleq her gün binlerce lira ödül dağıtacak

Düzenleyen:
Eleq her gün binlerce lira ödül dağıtacak

EKONOMİ Haberleri

Akıllı telefonlar üzerinden aynı anda milyonlarca kişi tarafından oynanan canlı bilgi yarışmaları dünyada hızla yayılıyor.

Ömer Temür İSTANBUL

Turkcell’in Hadi’sinin ardından Türk Telekom da canlı yarışma platformu Eleq ile yayına başladı. Kodlaması, tasarımı ve içeriği özgün şekilde Türk Telekom bünyesinde geliştirilen Eleq, Türkiye’nin ilk millî dijital klavyesi TAMBU’nun da yapımcısı Argela ekibinin imzasını taşıyor. GSM operatörlerinden bağımsız olarak gerçekleştirilen yarışmada bütün sorulara doğru şekilde cevaplayanlar para ödülü kazanıyor.

YIL SONUNA KADAR 100 BİN KULLANICIYA ULAŞACAK
Eleq üzerinde bir yıla yakın zamandır çalıştıklarını belirten Türk Telekom Dijital Servisler Başkanı Ramazan Demir “Eleq’in ilk canlı yayınını 13 Eylül’de gerçekleştirdik. Bilgin Eleq’ten geçsin sloganıyla hayata geçirdiğimiz yarışmamız ile bilgi verirken eğlendirmeyi de amaçlıyoruz. Henüz hiç tanıtım yapmadan sadece kulaktan kulağa yayılarak bir aydan kısa sürede 12 bini aşkın katılımcıya ulaştık. Yarışmamıza şu anda yaklaşık 5 bin kişi canlı olarak katılarak yarışıyor. Öncelikli hedefimiz, belirli bir sayıda izleyici kitlesi oluşturarak mobil platform üzerinde tele-vizyona alternatif bir mecra oluşturmak. Yıl sonuna kadar katılımcı sayısının birkaç yüz bini geçmesini hedefliyoruz” diye konuştu. 

Eleq nasıl oynanıyor?

Sunuculuğunu Samet Güner’in yaptığı Eleq, her akşam saat 20.00’de IOS ve Android uygulaması üzerinden canlı olarak yayınlanıyor. Yarışmada 10 soru soruluyor ve her soru için 10 saniye süre veriliyor. Arkadaşlarını yarışmaya davet edilenlere ise 1 joker hakkı tanınıyor.  Yarışma sonucunda para ödülü soruların tamamını doğru cevaplayanlar arasında paylaştırılıyor.   Ödül miktarı 50 TL’ye ulaştığında para, ilgili kişinin hesabına yatıyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...