Kayıp-kaçak bedeli ve TRT payı Meclis’te

Düzenleyen:
Kayıp-kaçak bedeli ve TRT  payı Meclis’te

EKONOMİ Haberleri

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, elektrik abonelerinden ‘enerji fonu’ ve ‘kayıp kaçak’ bedelleri ile ‘TRT payı’nın alınmamasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Kalaycı,  ‘enerji fonu’ ve TRT Payı’nın 17 yıldır alındığını hatırlatarak, “Kanunu uyarınca yüzde 2 oran, katma değer vergisiyle birlikte yüzde 2,36 olarak faturalara yansıtılıyor. Elektrik abonelerinden TRT payı alınmasının hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Bu Kanun teklifi ile 3093 sayılı Kanunun TRT Payı alınmasını öngören ilgili hükümlerinin yürürlükten kaldırılması öngörülmekte ve böylelikle tüketicilerin elektrik tüketim bedeli yükünün de hafifletilmesi amaçlanmaktadır’’ dedi. 
Kayıp- kaçak ve sayaç okuma bedelinin de hukuka uygun olmadığına dair birçok yargı kararı bulunduğunu dikkat çeken Kalaycı, ‘Kayıp kaçağın oluşmasında hiçbir sorumluluğu bulunmayan tüketicilerin kayıp kaçağın bedelini ödemek durumunda bırakılması ‘hak ve hakkaniyet’ ilkesiyle bağdaşmaz. Bu Kanun teklifi ile elektrik kullanımında abonelerden teknik ve teknik olmayan kayıpların (kayıp/kaçak) maliyeti ile sayaç okuma maliyetinin alınmaması öngörülmekte ve böylelikle elektrik faturalarında önemli tutarda bir azalma sağlanması amaçlanmaktadır’’ diye konuştu. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...