İstanbul’da ekmeğe zam İTO’dan döndü

Düzenleyen:
İstanbul’da ekmeğe  zam İTO’dan döndü

EKONOMİ Haberleri

Ekmek zammı tartışması bitmiyor. Ankara’da zamların geri almasının ardından bu defa da İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) bağlı fırıncıların talebi İTO Meclis Başkanı’ndan döndü.

Ekmek zammı tartışması bitmiyor. Ankara’da zamların geri almasının ardından bu defa da İstanbul Ticaret  Odası’na (İTO) bağlı fırıncıların talebi İTO Meclis Başkanı’ndan döndü. İTO’ya bağlı fırınlarda temmuz ayında alınan kararla birlikte ekmeğe 25 kuruş zam yapılmıştı. İstanbul’un bir çok semtinde 1.25 liradan satışa sunulan ekmek temmuz ayından  itibaren Şişli, Beşiktaş, Beylikdüzü ve Sarıyer gibi İTO’ya bağlı semtlerde 1.50  liradan satışa sunulmaya başlanmıştı. Buğday fiyatlarında artış yaşanmamasına rağmen İTO’ya bağlı fırıncılar un, elektrik ve doğalgazdaki fiyat artışlarını bahane göstererek 1.50 liralık fiyatın da artırılması istedi. İTO Meclisi’nde dün yapılan oylamada zam kararı çıkarken Meclis Başkanı Öztürk Oran, Ticaret Bakanlığı’nın kararını gerekçe göstererek uygulamaya koymadı. Bunun üzerine üyeler Oran’ı protesto ederek Meclis binasını terk etti.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...