Özel sektör talep etti... Mahkûmlar asansör onaracak

Düzenleyen:
Özel sektör talep etti... Mahkûmlar asansör onaracak

EKONOMİ Haberleri

Adalet Bakanlığı’na bağlı İş Yurtları Daire Başkanlığı, özel sektörde yaşanan eleman sıkıntısını gidermek için mahkûmlara yeni bir iş kolu daha buldu.

Ebru Karatosun ANKARA

Mahkûmlar, artık asansör bakım ve onarımı da yapacak. Yaygın şekilde kullanılan asansör sistemlerinin bakım ve onarımını yapan nitelikli personel sayısında açık yaşanması üzerine Bakanlık devreye girdi. İlk aşamada 15 hükümlüye eğitim verildi. Önümüzdeki süreçlerde eğitim verilecek mahkûm sayısının artması bekleniyor. Eğitimler, haftada iki gün boyunca makine mühendisi, elektrik ve bilgisayar teknisyeni eşliğinde gerçekleştiriliyor. Mahkûmlar, eğitimin sonunda Adalet Bakanlığı’na bağlı çeşitli bölgelerde çalışabilecek. Ayrıca yardımcı eleman kurs belgesi alan mahkûmlar, tahliye olduktan sonra çalışma fırsatı da bulabilecek.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...