Şimdi ev alma zamanı

Düzenleyen:
Şimdi ev alma zamanı

EKONOMİ Haberleri

Türkiye, finansal terörle mücadelesini sürdürürken, bir yandan da artan faiz oranlarının en çok etkilediği alanlardan olan, gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor.

 REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre, Türkiye genelinde konut satış fiyatları son bir ayda yüzde 0,07 düştü. Son bir yılda ise fiyatlar, yüzde 8,08 arttı. REIDIN CEO’su Kerim Alain Bertrand “Türkiye genelinde 81 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Konut Fiyat Endeksi, eylül ayında ilk defa düşüş eğilimi gösterdi. Yıllık değişim yüzde 8,08 oranında artış yönlü olarak gerçekleşse de, yüzde 24,5 olan yıllık enflasyonun çok altında kaldı” dedi. Özellikle kredi faiz oranlarının hızlı yükselişinin getirdiği talep daralması ile birlikte mevcut tablonun oluştuğunu belirten Bertrand, “Yeni döneme ilişkin açıklanan Orta Vadeli Plan ile Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı kapsamındaki teşvikler ve tedbirler, bugünlerde yaşamış olduğumuz tabloyu tersine çevirecek. Fiyatlarda düşüşün yaşandığı bu ortamın, aynı zamanda gelecek dönemler için bir alım fırsatı olabileceğini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

'MARKALI'YA YABANCI DOPİNGİ

Eylül ayında, markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 18’lik kısmının yabancı yatırımcılara yapıldığı gözlemlendi. Böylece yabancı yatırımcı oranı, endeks tarihindeki en büyük sıçramalarından birini yapmış oldu. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...