HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Savunmanın gururu

Düzenleyen: /
Savunmanın gururu
Savunma, Haber

EKONOMİ Haberleri

20’den fazla Türk firmasının görev aldığı ve Savunma Teknolojileri AŞ’nin ana yüklenici olduğu 15 bin tonluk askerî gemi, millî imkânlarla tamamlanarak Pakistan’a verildi

Türk Savunma Sanayiinin tek kalemdeki en büyük ihracat projelerinden biri olan Pakistan Denizde İkmal Gemisi (PNFT) teslim edildi. Karaçi’deki tersanede düzenlenen törene; Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Millî Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kaya, STM Genel Müdürü Murat İkinci, STM Karaçi Müdürü Halil Baş ile iki ülkenin askerî yetkilileri katıldı. STM’nin ana yüklenici olarak görev yaptığı projede, geminin tasarımı, Pakistan Deniz Kuvvetlerinin harekat ihtiyaçlarına istinaden gerçekleştirildi. Dizayn faaliyetleri ise Türkiye’de yürütüldü. Gemi, Pakistan’a gönderilen teknik veri ve malzeme paketleriyle, Karaçi Tersanesi’nde yapıldı. Son dönemde askerî gemi inşası alanında önemli atılım yapan Türk gemi inşa sanayisi, söz konusu projeyle birlikte tasarım ve mühendislik hizmetinin yanı sıra bu alandaki yan sanayi ürünlerinin ihracatını da gerçekleştirdi. Projede, 20’den fazla Türk firması görev aldı.
Denizde ikmal sistemiyle donatılan PNFT, Pakistan Deniz Kuvvetlerinin diğer gemilerine denizde intikal esnasında yakıt, su ve malzeme transferi yapacak. Azami sürati 20 deniz mili olan PNFT’nin boyu 158 metre, genişliği 22 metre, tonajı ise 15 bin 600 tonu buluyor. PNFT ayrıca gece ve gündüz helikopter harekâtı yapma kabiliyetine sahip bulunuyor.

 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...