HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Star start alıyor

Düzenleyen: /
Star start alıyor
Star, Haber

EKONOMİ Haberleri

Enerjide dışa bağımlılığı azaltacak dev bir adım daha atılıyor. Haziran ayında açılan 8 milyar dolarlık Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) ardından bu kez 6,3 milyar dolar yatırım tutarı ile tamamlanan ve Türkiye’nin işlenmiş petrol ürünü ihtiyacının yüzde 25’inden fazlasını karşılayacak olan STAR Rafinerisi açılacak.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Cuma günü gerçekleştirilecek açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayev ile çok sayıda Türk ve Azerbaycanlı enerji şirketi yöneticisi katılacak.
Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR’ın 6,3 milyar dolarlık yatırım değeriyle gerçekleştirdiği; Türkiye’de özel sektörün tek noktaya yaptığı en büyük yatırım olan STAR Rafinerisi 7 yılda tamamlandı. Rafineri Aliağa Yarımadası’nda yaklaşık 2 bin 400 dönümlük alana kuruldu. 10 milyon ton ham petrol işleme kapasitesiyle STAR Rafinerisinin inşaatını İspanyol Tecnicas Reunidas, İtalyan Saipem, Güney Koreli GS Engineering ve Japon ITOCHU firmalarının oluşturduğu uluslararası konsorsiyum gerçekleştirdi. Tesis açıldıktan sonra ise rafineride doğrudan bin 100 kişi istihdam edilecek. Farklı ham petrol türlerini işleme teknolojisi ve 63 tank ile yaklaşık 1 milyon 640 bin metreküp depolama kapasitesiyle STAR Rafineri, Türkiye’nin rekabet gücünü de artıracak. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...