HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kurduğu kaz çiftliğiyle paraya para demiyor

Düzenleyen: /
Kurduğu kaz çiftliğiyle paraya para demiyor
Kaz Çiftliği, Ekonomi, Haber

EKONOMİ Haberleri

Kayseri'de yaşayan Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu 27 yaşındaki genç, kendi imkanlarıyla kurduğu kaz çiftliği ile yılda 10 bin kaz üretimi yapıp tanesini 100 ile 130 TL'den satıyor.

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde yaşayan Marmara Üniversitesi İİktisat Fakültesi'ni dereceyle bitiren 27 yaşındaki Erdal Yayık kendi imkanlarıyla kurduğu kaz çiftliği kurdu. Yılda 10 bin adet kaz üreten ve tanesini 100 ila 130 TL'den satışa sunan Yayık, yakın çevresinden başlayarak işini daha da ilerletmek istiyor.

 

YILDA 10 BİN KAZ ÜRETİYOR

1 yıl kadar süren araştırmalar sonucunda kaz çiftliği kurmaya karar verdiğini belirten Çiftlik sahibi Erdal Yayık, "Yaklaşık bir yıl araştırma yaptım ve kaz sektöründeki tedariğin yeterli olmadığını gördüm. Bu işe eğilimin de gün geçtikçe artacağını gördükten sonra çiftlik kurmaya karar verdim. Şu anda 500 anaç damızlık kazımla senede 10000 üzeri civciv üretiyorum ve siparişlerimi hemen hemen sezon başlamadan tamamlıyorum. Üretimini yaptığım kazların 6-7 bin adetini civcivken tanesini 35 liradan, geri kalan 3 bin anaç ve etlik kazların ise tanesini 100-130 liradan satıyorum" dedi.

ATIKLARI BİLE KULLANILIYOR

Haber7'in haberine göre, Kazların ciğeri, eti, tüyü, yumurtası ve hatta atık malzemelerinin satıldığı bilgisini veren Yayık, Kayseri ve civarından iş arayıp bulamayan veya herhangi bir sektöre karar veremeyen ağabeylerime kardeşlerime tavsiyem bu işi değerlendirmeleri olur" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...