HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Temellerimiz sağlam, güçlenerek çıkıyoruz'

'Temellerimiz sağlam, güçlenerek çıkıyoruz'
Osman Arslan, Halkbank, Haber

EKONOMİ Haberleri

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan “Ekonomi yönetimimizin güçlü ve kararlı koordinasyonu ile dalgalı süreç geride kaldı. Endişeye kapılmayın, bankacılık sektörümüz de çok sağlam” dedi.

Türkiye ekonomisinde yeniden dengelenme süreci devam ederken, piyasanın en önemli aktörlerinden olan bankacılık sektöründe de işler yolunda gidiyor. Son haftalarda maliyetler biraz yükselse de, sendikasyon kredilerinde herhangi bir problem yaşanmadı. Takipteki kredi oranlarında kayda değer bir artış gözlenmiyor. Sektörün kârlılığı da artarak devam ediyor. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan “Bankacılık sektörüne baktığımız zamanda elbette temellerinin sağlam olduğunu görüyoruz. Gerek sermayemiz, gerek likidite açısından hızla güçlü bir pozisyona doğru ilerliyoruz” dedi. Türkiye’nin, yaşadığı dalgalanmayı hak etmediğini vurgulayan Arslan “Ülkemiz, ekonomik gerçekleri ile bağdaşmayan değerlendirmelere maruz kaldı. Ama geldiğimiz an itibarıyla, bu dalgalı sürecin geride kaldığına inanıyorum. Ekonomi yönetimimizin güçlü ve kararlı koordinasyonu ile, iş dünyasının sorunlarını aktarmasının hemen ardından ciddi aksiyonlar alınabiliyor. Bu istişare sürecinin ve karşılıklı iş birliğinin devam etmesi gerekiyor” diye konuştu.

ENDİŞEYE GEREK YOK
Arslan, Türkiye’nin temel ekonomik verilerinin oldukça güçlü olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti: Yakın zamanda iki özel bankamızın sağlamış olduğu sertifikasyon kredilerini uygun vadelerle yenilemesi ve Türkiye Cumhuriyeti hazinesinin yurt dışı piyasalara ihracına 3 kat talebin gelmesi, ülkemizin ekonomik gücünü yansıtmaktadır. Bu durum, akıllı politikalarla devam edecektir. İş dünyamızın çözümsüzlük anlamında herhangi bir endişeye kapılmasına gerek yoktur. Türkiye, zorlu süreçlerden 1995, 1998, 2001, 2009 dalgalanmalarında olduğu gibi güçlenerek çıkmasını başarmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...