Almanya ile yeni fırsatlar görüşülecek

Almanya ile yeni fırsatlar görüşülecek

EKONOMİ Haberleri

Yeni dönemde ekonomik anlamda da Avrupa ile ilişkilerini geliştiren Ankara, batıdan gelecek misafirlerini ağırlamaya başlıyor.

Damla Peker ANKARA

Alman Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, yarın Türkiye’de olacak. Alman bakana çok sayıda iş insanı ve yatırımcı da eşlik edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son gerçekleştirdiği Almanya temasları sırasında, normalleşme konusunda adımların atılması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda gerçekleşecek olan görüşme büyük önem taşıyor. 2 gün sürecek ziyaret kapsamında Alman Bakan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüşecek. Görüşmenin ana gündem maddesini, ekonomik ilişkilerin nasıl daha ileri taşınabileceği konusu oluştururken; iki ülke arasında yeni iş birliklerinin temelinin atılması da bekleniyor. Savunma, sağlık, ileri teknoloji, raylı sistem dahil birçok alanda yatırım ve iş birliği için adımların atılması öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...