250 yıl sürecek iş havadan bitiyor

250 yıl sürecek iş havadan bitiyor

EKONOMİ Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden rezervlerinin yoğun olduğu bölgeleri tespit etmek için havadan yürütülen çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Ankara Genel Havacılık Terminali’nde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Dönmez “Şu ana kadar Havadan Jeofizik Araştırmaları Projesi kapsamında, ilk öngörü haritalarının oluşturulması amacıyla planladığımız 820 bin kilometrekarelik alanın yaklaşık 570 bin kilometrekarelik kısmını taradık. Bu iş için iki uçak; gerekli olan cihaz, sensör ve tüm ek donanım entegrasyonu yapılarak Türkiye’ye getirildi. Çevresel ve fiziki şartların imkansızlığı nedeniyle maden arama ve tespit çalışmalarının yapılamadığı bölgeler de dahil olmak üzere, bütün Türkiye’nin havadan jeofizik haritalarını oluşturarak, potansiyel alanları tespit edeceğiz. Bu işler, karadan 250 yılımızı alırdı. Proje tamamlandığında, dünyada havadan jeofizik araştırmalar sektöründe hizmet veren ilk 8 ülke arasında yer alacağız” dedi.

Akkuyu depreme en güvenli bölgede
Enerji kaynaklarını çeşitlendiren Türkiye, bir yandan ‘nükleer’ çalışmalarını da sürdürüyor. Bu konuda özellikle güvenlik ilk sırada tutuluyor. Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Ergün; Akkuyu’nun sahasının, deprem riski açısından en güvenilir bölgeler arasında yer aldığını belirtti. Şule Ergün; Türkiye’nin sismik haritasına göre Akkuyu sahası merkez alındığında, 100 kilometrelik çapta herhangi bir diri fay hattının bulunmadığını söyledi. Ergün, “Akkuyu’nun saha seçiminde tüm uluslararası ve ulusal standartlar, gereksinim ve tavsiyeler dikkate alındı. 5. derece deprem bölgesinde yer alıyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...