İşçilerin imdadına Garanti Fonu yetişti

İşçilerin imdadına Garanti Fonu yetişti

EKONOMİ Haberleri

Hükûmet, işverenlerin ve çalışanların enflasyondaki yükselişten daha az etkilenmeleri için destek sunmaya devam ediyor.

Bir yandan işverenlere asgari ücret desteği ödeyen hükümet, diğer yandan da kısa çalışma ödeneği ile hem işverenleri hem de çalışanları rahatlatacak hamleler yapıyor. Bu iki desteğin yanı sıra çalışanlar arasında adı fazla duyulmasa da bir ödeme daha yapılıyor. Konkordato ilan etmiş şirketlerde çalışan işçilere 3 aylık maaş desteği sunuluyor. Resmî rakamlara göre temmuz-ağustos ve eylül aylarında 2 bin 305 işçiye, 10 milyon TL ödeme yapıldı.

ZOR DURUMDA DEVREDE
Hükûmet, sanayi ve hizmet sektörlerinde çarkların dönmesinin zorlaştığı dönemlerde ücretlerin ödenmesi için İşsizlik Fonu’nun belirli bir kısmını kullanıma açıyor. Konkordato ilan edilen zamanlarda da fondan ödeme yapılıyor. Düzenleme kapsamında işçilere en fazla 3 aylık maaşları ödeniyor. İşveren 6 aydır maaş ödeyemiyor olsa da fondan yapılacak ödeme 3 ayla sınırlı. Fakat Ücret Garanti Fonu’ndan iş yeri kapanan herkes yararlanamıyor. İşçinin, işverenin ödeme güçlüğüne düştüğü tarihten önceki 1 sene içerisinde çalışmış olması gerekiyor. İşçinin alacağı ücret,  İŞKUR’a yapmış olduğu ayın sonuna kadar ödeniyor. İŞKUR’un ödeme planı ise kuruma yapılan başvurusu sayısına göre şekilleniyor. Ücret Garanti Fonu’ndan işçiye, prime esas kazanç üst sınırını aşmamak kaydıyla SGK’ya bildirilen rakam üzerinden maaş ödeniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...