Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Bu faizle mevcudu bile koruyamayız'

Düzenleyen:
'Bu faizle mevcudu bile koruyamayız'

EKONOMİ Haberleri

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yüksek finansman maliyetlerine dikkat çekerek, “Bu faiz oranları ile Türkiye’nin bırakın yeni yatırım yapması, mevcudu bile sürdürmesi mümkün değil. Bu yüzden mutlak suretle enflasyon ve faizleri, finansal istikrarın çizgisi içinde makule getirmemiz gerek” dedi.

AA Finans Masası’na konuk olan Bahçıvan “Enflasyon bütün kötülüklerin anası-babası. Çift haneli enflasyonun en kısa zamanda hayatımızdan çıkması gerekiyor. Başarı liginde oynayacaksanız, bu şart. Tabii biraz zaman alacak, burada biraz sabra da ihtiyacımız var. Ardından faizlerin dengeye oturması gerek. Faizlerin şu an en yüksek seviyesinden geriye doğru gidişini görmekteyiz ama bugünkü seviyenin de Türk sanayisi için rekabet edebilir faiz oranı olduğunu söylemek mümkün değil” diye konuştu. Reel sektörün yaklaşık 220-230 milyar dolar arasında bir döviz borcuna sahip olduğunu da hatırlatan Bahçıvan “Üretimin üzerindeki finansman yükünün mümkün olduğu kadar azaltılması, makule getirilmesi hâlinde, bu borç, aslında Türkiye ekonomisi için kaldırılamayacak bir borç değil” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...