HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Erken rezervasyonda büyük indirim

Düzenleyen:
Erken rezervasyonda büyük indirim
Ömer Temür, THY, Koray Küçükyılmaz, Bilal Ekşi, Erken Rezervasyon, Haber

EKONOMİ Haberleri

Turizm sektöründe kasım ayı ile birlikte erken rezervasyon sezonu da açıldı. Şimdiden odalarını ayırtanlar yüzde 50 indirim imkânı yakalarken kur fiyatından da etkilenmeyecek

ÖMER TEMÜR

Bu yılı 45 milyon turist ve 30 milyar doların üzerinde gelirle kapatmayı hedefleyen turizm sektörü 2019 yılı için rezervasyonlara başladı. Oteller bir bir erken rezervasyon fiyatlarını açıklarken, odalarını şimdiden ayırtanlar ise yüzde 50 indirim fırsatı yakalıyor. Kasım ayının erken rezervasyon ayı olduğun ifade eden Tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, önceki yıllardan farklı olarak bu sene yüzde 40 civarında talep artışı beklediklerini söyledi. Bu yıl erken rezervasyon açısından daha önceki yıllara hiç benzemediğine dikkat çeken Küçükyılmaz “2017 yılında otellerin doluluk oranları yüksek değildi; oteller müsaitti. Bu sebeple erken rezervasyon dönemi 1 Haziran’a kadar sürdü. Ancak bu dönemde erken rezervasyon dönemi mart ayı sonunda bitecek gibi görünüyor. Şu an yurt dışından ciddi talep var. İngiltere’den gelen erken rezervasyon talebi yüzde 40’lara ulaşmış durumda. Bunu diğer Avrupa ülkeleri de izleyecektir” dedi. Ayrıca oda fiyatlarında kurun etkisinin önümüzdeki yıl daha fazla hissedileceğini dile getiren Küçükyılmaz şunları kaydetti: Oda fiyatları yurt dışındaki fiyatlara göre hesaplanıyor. Kurun etkisini önümüzdeki sezon göreceğiz. Yaz döneminde yüzde 30’luk bir fiyat artışı vardı. 2019 yılının yaz döneminde de en az yüzde 40-45 artış olacak. Bu da 2018-2019 dönemi için yüzde 80’e yakın artış demek. Dolayısıyla erken rezervasyon ile yüzde 50’lere varan indirimlerden faydalanmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerekiyor. Erken rezervasyonun ilk döneminde indirim oranlarının yüzde 50 ile yüzde 30 arasında değişiyor. Sezon yaklaştıkça indirimli oda bulmak da zorlaşıyor. Her yeni erken rezervasyon döneminde indirim oranı %5 düşüyor.

Otel fiyatlarının erken rezervasyonun birinci döneminde gecelik kişi başı 175 TL ila 1.700 TL arasında değiştiğini dile getiren Küçükyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: Ortalama 5 yıldızlı bir tesisin kişi başı geceleme fiyatı 650-700 TL civarında. Erken rezervasyonun ilk döneminde aynı tesiste, gecelik kişi başı 500 TL fiyatla, 2 çocuğu ücretsiz olmak üzere 4 kişilik bir aile, 5 gecelik tatil rezervasyonunu 5.000 TL’ye gerçekleştirebiliyor. Bu şekilde 1.500-2.000 TL civarında tasarruf etmiş oluyor.

Erken rezervasyonda büyük indirim

Kültür turlarına talep 3 kat arttı

Tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, 2018 ve 2019 yılı tatil trendlerine ilişkin de bilgiler verdi. 2018 yılında kültür turlarına olan talebin 3 kat arttığına dikkat çeken Küçükyılmaz, bu trendin 2019 yılında da devam etmesini beklediklerini söyledi. Küçükyılmaz “Bu turlar kapsamında özellikle Kars-Çıldır, Urfa, Mardin, Gaziantep, Batum gezisini de kapsayan Doğu Karadeniz turu, Assos, Ayvalık ve Pamukkale turları son derece popüler. Yurtiçi otel tatil destinasyonlarında ise Kıbrıs özellikle ön plana çıkıyor. Kıbrıs’ı takiben Alanya, Kemer, Side, Kuşadası, Çeşme ve Bodrum yine en çok tercih edilen tatil bölgelerinin başında geliyor” dedi. 

Erken rezervasyonda büyük indirim

 

Promosyonlu bilet satışı 2019’da da devam edecek 

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Havalimanı’ndan sefer yapan uçaklar için promosyonlu bilet satışlarının 2019 yılında da devam edeceğini söyledi. Şu an uçak kapasitesinin yüzde 50’sinin promosyonlu biletlere ayırdıklarını belirten Ekşi “Yıl sonuna kadar iç hatlarda promosyonlu bilet fiyatı 59 lira. Diğer biletlerin fiyatları ise 69 lira, 79 lira diye gidiyor” dedi. İnsanların düşük fiyatlı biletleri almak ve İstanbul Havalimanı’nı görmek için talepte bulunduklarına dikkati çeken Ekşi, şöyle devam etti: “Biz bu kadar yoğun talep beklemiyorduk. Yolcular, İstanbul Havalimanı’nı çok sevdiler. Promosyonlu satışlarımıza geleek yıl da devam edeceğiz. Ayrıca Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı kapsamında yüzde 10 indirim uyguluyoruz. Yurt içi ve yurt dışı uçak bileti fiyatlarında geçerli olan bu indirim, sene sonuna kadar devam edecek.” 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...