İşçilerin cebi dolacak

İşçilerin cebi dolacak

EKONOMİ Haberleri

Kadroya geçen taşeron işçilerin yüzünü güldürecek destekler, aralık ayında başlayıp ocak ayının sonuna kadar devam edecek. Çalışanlara, ilave tediye, ikramiye ve maaş zamları peş peşe gelecek.

SEFA BİLGİTEKİN

Yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca çalışan, yeni yılda alacağı zamlı maaşını merakla beklemeye başladı. Artan enflasyon nedeniyle çalışanları ezdirmemekte kararlı olan hükûmet, desteğini önümüzdeki sene de sürdürecek. Bir yandan asgari ücret yükseltilecek, diğer yandan da enflasyon oranında zam alamayacak olan kamu işçilerini sevindirecek adımlar atacak. Kadroya geçen çalışanların yüzünü güldürecek adım, aralık ayında başlayıp ocak ayının sonuna kadar devam edecek. Çalışanlara, ilave tediye, ikramiye ve maaş zamları peş peşe gelecek.

İLK ÖDEME ARALIKTA
Kamuda sürekli işçi kadrosuna geçirilen taşeron işçilere, kamu işçilerine verilen yıllık 52 gün ilave tediye (ikramiye) ödemesinden yararlanma hakkı verilmişti. Bu kapsamda kamu işçileri, yeni yıl zamlarını almadan önce, bu senenin son ilave tediyelerini alacak. 14 Ağustos’ta yayınlanan Resmî Gazete’deki karara göre çalışanlar, tediye yardımlarını önümüzdeki ayın ilk haftasında alacak. 13 günlük olarak ödenecek olan tediyelerle birlikte çalışanların eline en az 650 TL  ilave para geçmiş olacak.

HEM İKRAMİYE HEM DE TEDİYE
Kadroya geçen 900 bin çalışanı sevindirecek gelişmeler ise ocak ayında yaşanacak. Çalışanlar, ilk olarak 2019’un ilave tediyelerinin ilk taksitini alacak. Daha sonra ise kadroya geçerken sosyal ve mali haklarının düzenlendiği Toplu İş Sözleşmesi hükümlerine göre; “İşçilere ocak ve temmuz aylarında beşer günlük olmak üzere yılda toplam 10 günlük ücretleri tutarında ikramiye ödenir” maddesine göre beş günlük ikramiyelerini alacak.

OCAK AYINDA ZAMLI MAAŞ
Çalışanları sevindirecek son hamle ise zamlı maaşları olacak. Kadroya geçen işçilerin maaşları, TİS hükümleri kapsamında Ocak ayında yüzde 4 zamlanacak. Böylece çalışanların maaşlarına, aralık ve ocak ayında peş peşe ilave tediye, ikramiye ve maaş zammı yansıtılmış olacak. Bu ek yardımlarla birlikte kamudaki 900 bin çalışanın yeni yıla mutlu girmesi sağlanacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...