Dolar kritik seviyenin altına indi!

Düzenleyen:
Dolar kritik seviyenin altına indi!

EKONOMİ Haberleri

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından az önce 5,28'in altını gördü.

 Bu hafta ABD borsaları teknoloji hisseleri öncülüğünde sert düşüşler yaşarken satış küresel piyasalara da sirayet etti, ancak GOP'lardaki düşüş ABD, Avrupa ve Asya borsalarındaki kayıplardan az oldu.

Bugün ABD piyasası Şükran Günü nedeniyle kapalı. Günün ilk yarısındaki fiyatlamalara baktığımızda;

Asya tarafında karışık seyir var, Avrupa borsaları ise düşüş yaşıyor. BIST 100 , Salı günkü %3'lük düşüşün ardından dün günü yükselişle tamamladı. BIST 100 bugün ilk yarıda %0,25 kayıpla 92.400 puana geriledi.

Dün 5,2750 seviyesine gerileyerek rekor sonrası en düşük seviyeyi gören USD/TRYkuru, bugün günün ilk yarısında 5,34 seviyesine yükseldi, ancak son saatte tüm kazançlarını silen kur %0,35 düşüşle 5,2790'a geriledi.

Tahvil tarafında bugün Türkiye 2 Yıllık gösterge ve Türkiye 10 Yıllık gerilerken Türkiye 5 Yıllık faiz %17,90'da yatay seyir izliyor.

Bugün ABD Dolar Endeksi satıcılı fiyatlanırken gelişen ülke kurlarının çoğu dolar karşısında yükseliş yaşıyor, TL ilk sırada yer alırken TL'yi Çek korunası ve Hindistan rupisi ve Polonya zlotisi izliyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...