Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kesintiye rağmen fiyatlar artmıyor

Kesintiye rağmen fiyatlar  artmıyor

EKONOMİ Haberleri

OPEC ve örgüte üye olmayan üretici ülkelerin günlük petrol üretimini azaltma kararı, fiyatlar üzerinde, küresel ekonomide beklenen muhtemel yavaşlama sebebiyle çok fazla etkili olmadı.

Türkiye’nin cari açığı için de önemli olan brent petrolün varil fiyatı, 61 dolar civarında seyrediyor. Capital Economics Uzmanı Caroline Bain “OPEC ve OPEC dışı ülkelerin üretimlerindeki kesinti sayesinde küresel petrol piyasasında arz fazlasının büyük bölümü ortadan kalkacak. Ancak küresel ekonomik büyümenin 2019’da yavaşlaması öngörülüyor. Bu, gelecek yıl dünya genelinde petrol talebinin düşmesine sebep olabilir. Bunlara ek olarak ABD’nin ham petrol üretimi hızla artıyor. Bunlar, fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabilir” dedi. İskoçya Petrol Araştırmaları Bölümü Başkan Yardımcısı Ann-Louise Hittle de “Gelecek yılın üçüncü çeyreğinde Brent petrolün varil fiyatı ancak 70 dolara kadar çıkabilir” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...