Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Albayrak: Krediye bağımlılık bitmeli

Düzenleyen:
Bakan Albayrak: Krediye bağımlılık bitmeli

EKONOMİ Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, şirketlerin bankacılık sektörüne, krediye bağımlılığını azaltması gerektiğini söyledi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Albayrak, kredi piyasalarının işleyişinin çok iyi olduğunu, batık kredilerde durumun yönetilebildiğini söylediği konuşmasında, “Ülkemizdeki konut kredilerinin batık oranı yüzde 1’in altında. Bankalar bu kredileri verirken çok dikkatli ve seçici hareket ediyor. BDDK da süreci çok güçlü yönetiyor” dedi. Sermaye piyasalarını güçlendirmek için adımlar atmaya devam edeceklerini, önümüzdeki dönemde varlığa dayalı menkul kıymet gibi enstrümanların yaygınlaştırılmasına devam edileceğini söyleyen Albayrak “Emlak Bankasının yeniden yapılandırılması sürecini başlattık. Yetişirse yıl sonu yoksa komisyonda yasallaşacak. Sigortacılık sektöründe teminat sorununa çözüm için kamu sektör reasürans sistemini devreye alacağız. Devlet destekli alacak sigortası ile KOBİ’lerin alacaklarını garanti edeceğiz” diye konuştu. Albayrak  konuşmasında varlığa dayalı menkul kıymet ihracının ABD’deki ile karşılaştırılmasının yerinde olmadığını ifade etti ve “Dayanak kredilerinde ödeme sıkıntısı yaşanırsa bankalar bu kredileri düzenli ödenen başka bir krediyle değiştirmeyi taahhüt ediyor. ABD’de böyle bir taahhüt yok” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...