Kovandan tüketiciye arı sütü yola çıkıyor

Kovandan tüketiciye arı sütü yola çıkıyor

EKONOMİ Haberleri

Türkiye bal üretiminde, sahip olduğu zengin bitki potansiyeli ile Çin’in ardından dünyada ikinci sırada geliyor. Sektörde faaliyet gösteren büyük firmalar ise, arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliği için çalışmalarını hızlandırırken; bir yandan da çok şifalı olan arı sütünün tüketiciye ulaşması için bilimsel çalışmalara başladı.

Balparmak, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Arıcılık Şubesi ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği yaparak; arı sütü, polen, propolis gibi katma değerli arı ürünleri üretiminin artırılması için yeni bir projeye başladı. “Arı Sütü Üretiminde Farklı Besleme, Saklama ve Ambalajlama Tekniklerinin Kalite Parametreleri” konulu projesi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da destekleniyor. Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak “Arı sütü çok değerli ama raf ömrü çok kısa. Bu projeyle, saf arı sütünün hangi şartlarda besin değerini kaybetmeden saklanacağını bilimsel olarak belirleyeceğiz. Arı sütünün üretimi, ambalajlanması ve saklama koşullarını kapsamlı bir biçimde inceleyecek, potansiyeli rakamlarla ortaya çıkaracağız. Böylece arı sütünün kovandan tüketiciye güvenli şekilde ulaştırılmasını sağlayacağız” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...