HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yerli yazılım ve çözümle 58 milyon TL tasarruf sağladı

Düzenleyen: /
Yerli yazılım ve çözümle 58 milyon  TL tasarruf sağladı
Turkcell, Yerli Yazılım, Haber

EKONOMİ Haberleri

Çevre dostu sistemlere 20 milyon TL yatırım yapan Turkcell, 2018 yılı boyunca uyguladığı verimlilik ve tasarruf çözümleri sayesinde 96 milyon kilovat saati aşan enerji ile 58 milyon TL’lik tasarruf sağladı.

Turkcell’in sadece bir yılda elde ettiği tasarruf miktarı ise 36 bin hanenin bir yıllık elektrik tüketimine denk geliyor. Turkcell, şebekelerinde kullanılmak üzere geliştirdiği yazılım uygulamaları ile de 6 bin hanenin yıllık elektrik tüketimine karşılık gelen 17 milyon kilovat saat enerji tasarrufu sağladı. Ayrıca Turkcell önceki yıllarda 26 noktaya kurduğu güneş panelleri ve rüzgâr türbinlerine bu yıl da yenilerini ekledi ve yalnız yenilenebilir enerjisiyle çalışan saha sayısını 30’a çıkardı. Çevre dostu çözümlerle 58 milyon liralık tasarruf sağladıklarını belirten Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin “Sadece Turkcell şebekesinde ortaya çıkan tasarruf miktarının bile ülkemiz ve sektörümüz için çok önemli bir değer olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde iş ortaklarımızla birlikte verimlilik sağlayan birçok yeni çözüm ve uygulamayı hayata geçirmeye devam ederek gelişen Türkiye’nin artan enerji ihtiyacına katkı sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...