HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sıkı duruşa devam

Düzenleyen: /
Sıkı duruşa devam
Merkez Bankası, Haber

EKONOMİ Haberleri

Murat Çetinkaya başkanlığında toplanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 24’te sabit tuttu.

Yapılan açıklamada, son dönemdeki verilerin, ekonomideki dengelenme eğiliminin belirginleştiğini gösterdiğine işaret ettiği belirtildi. Dış talebin gücünü korurken, finansal koşullardaki sıkılığın da etkisiyle iktisadi faaliyetteki yavaşlamanın devam ettiği vurgulanan duyuruda “Enflasyon görünümünde bir miktar iyileşme gözlenmekle birlikte, fiyat istikrarına yönelik riskler devam etmektedir. Bu çerçevede Kurul, belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir. İhtiyaç duyulması hâlinde, ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir” denildi.
Borsa, TCMB’nin kararının ardından 95 bin puanın üzerini gördü. Dolar da 5,40 TL’nin altına geriledi. Analistler, TCMB’nin enflasyonla mücadele ve finansal istikrar açısından sıkı duruşunu koruduğunu, bunun da uzun vadeli tahvil faizlerinde gerileme ve döviz kurlarındaki düşüşü beraberinde getirdiğini söyledi. BİST 100 endeksinde yeni hedefin 95.500 olduğu belirtildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...