On milyon kişi faydalanacak

On milyon kişi  faydalanacak

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 kilovatsaate kadar elektrik tüketimini devletin karşılamasına” yönelik düzenlemenin detayları belli oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Hane halkı sayısı 2 veya daha az olanlarda aylık 75 kilovatsaat, 3 kişi yaşayanlarda 100 kilovatsaat, 4 kişi yaşayan hanelerde 125 kilovatsaat, 5 kişi ve yukarı yaşayan hanelerde ise 150 kilovatsaat olmak üzere, elektrik desteği planlaması yapılıyor. 2,5 milyon hane, 10 milyon vatandaşımız inşallah bundan yararlanacak” dedi. Yardımların ne zaman başlayacağı konusunun ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ilgili olduğunu belirten Fatih Dönmez, “Çünkü ilgili bakanlığın bir program ve düzenleme yapması gerekiyor. Bildiğim kadarıyla orada da süreç hızlı ilerliyor” diye konuştu. Bakan Dönmez, enerji verimliliği ile ilgili olarak da, “Önümüzdeki 10 yıl içinde kamu-özel, yaklaşık 10 milyar dolar yatırım yaparsak, takip eden 10 yılda da bunun üç katına kadar kısmını, yani 10 milyar koyup 30 milyar kazanma gibi bir hedefimiz var” değerlendirmesinde bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...