Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bedava tatile kanmayın

- Güncelleme:
Bedava tatile kanmayın

Ekonomi Haberleri

Dolandırıcılar, abartılı reklamlarla etkiledikleri vatandaşlara hayali devre tatil sözleşmeleri imzalatıyor

Yaz aylarının gelmesiyle devre tatil ve devremülk tatil paketleriyle ilgili kampanyalar arttı. Bunun üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, vatandaşı "Bedava Tatil Kazandınız" mesajlarına karşı uyardı. "Tanıtım amacıyla sizi otelimizde ağırlamak istiyoruz" gibi söylemlerle otellere ya da bir takım tesislere davet edildiğini vurgulayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Otellerde yoğun ses ve ışık altında psikolojik bir baskı uygulanarak vatandaşa devre tatil sözleşmesi imzalattırılıyor" dedi. "Arsası dahi olmayan yerler varmış gibi gösterilerek satılıyor" diyen Bakan Yazıcı, vatandaşların çok değerli devre mülkü uygun fiyata aldıkları, buraları 2 bin liraya kiraya verebilecekleri ve değişim programları ile dünyanın pek çok ülkesinde tatil yapabilecekleri gibi vaatlerle ikna edilerek sözleşme imzalatıldığını söyledi.

ESKİ TARİH ATIYORLAR
Sözleşme imzalayan pek çok vatandaşın mağdur olduğunu ve bu konudaki şikayetlerde patlama yaşandığını belirten Yazıcı, "Reklam ve ilanların etkisinde kalmayın, firma hakkında araştırma yapın. Tüketicilere eksik bilgi veriliyor, sözleşmeye eskiye dönük tarih atılarak, vatandaşın cayma hakkını kullanması engelleniyor. Ya da vazgeçmek isteyen vatandaştan yüzde 25 oranında ücret kesiliyor" diye konuştu.


Tesise belge sorun sözleşmeyi inceleyin
Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Afyon ve Kütahya gibi illerde termal tesisler sattıklarını, ancak bunların inşaat ruhsatı gibi zorunlu hiçbir belgesinin bulunmadığını kaydetti. Bakan Yazıcı, vatandaşların mağdur olmaması için dikkat edilecek unsurları şöyle sıraladı:
gt; İnşaat ruhsatı, sondaj ruhsatı, ÇED raporu gibi resmi ruhsatlarını sorun.
gt; Sözleşmeyi, tanıtım sonrasında değil düşünme payı aldıktan sonra imzalayın.
gt; 10 günlük cayma hakkı süresi içerisinde herhangi bir peşinat veya kıymetli evrak vermeyin.
gt; Sonradan teslimli satışlarda firmalardan teminat veya sigorta gibi bir güvence isteyin.
gt; Sözleşmelerin bir nüshası ile broşür örneklerini alın.
gt; Sözleşmelerde, cayma hakkı, teslim bilgileri, ortak alanların kullanımı, yıllık aidat tutarları ve bunların artış tutarlarının açık olarak belirtilmiş olmasına dikkat edin.
gt; Problem durumunda firma olumsuz cevap verir veya hiç cevap vermezse, bulunduğunuz ildeki kaymakamlıklarda yer alan tüketici hakem heyetlerine başvurun.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...