Kıdemde uzlaşmacı formül aranıyor

Kıdemde uzlaşmacı formül aranıyor

EKONOMİ Haberleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kıdem tazminatı reformuyla ilgili olarak “Burada en önem verdiğimiz husus, bütün tarafların görüşlerinin ve değerlendirmelerinin sürece dâhil edilecek olması. Dolayısıyla sosyal tarafların tamamının uzlaşısıyla her tarafın müsterih olacağı, herkesin mutlu olacağı bir çözümü bulacağız” dedi.

Uzun sürüder konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen kıdem tazminatı fonu için düğmeye basıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Yeni Ekonomi Programı’nda yer alan kıdem tazminatı reformu işçi ve işveren temsilcilerinin mutabakatıyla gerçekleştirileceğini bildirdi. Memur-Sen tarafından düzenlenen “İşin Geleceği, Tehditler ve Fırsatlar” konulu uluslararası konferansında konuşan Selçuk, kıdem tazminatının sadece bugünün konusu olmadığını, eskiden beri gündemde olan bir konu olduğunu söyledi. Kıdem tazminatının hem hükümetin hem sosyal tarafların gündeminde olduğunu belirten Selçuk, şöyle konuştu: Son açıklanan yapısal dönüşüm adımları çerçevesinde çalışmalarımızı başlattık. Burada en önem verdiğimiz husus, tüm tarafların görüşlerinin ve değerlendirmelerinin sürece dahil edilecek olması. Dolayısıyla sosyal tarafların tamamının uzlaşısıyla her tarafın müsterih olacağı, ülkemizin, işverenimizin, çalışanlarımızın ve çalışma hayatımızın faydasına olacak, herkesin mutlu olacağı bir düzenlemeyi, bir çözümü bulacağımızı bir defa daha vurgulamak isterim.

KAZANILMIŞ HAKLARDAN TAVİZ VERMEYİZ
Öte yandan Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, kıdem tazminatının işçinin teminatı olduğunu vurgulayarak, kazanılmış haklardan taviz vermeyeceklerini söyledi. Değirmenci, “Ailesinin geçimini sağlamak adına yıllarca alınteri akıtarak durmaksızın çalışan işçinin, ertelediği hayallerini hayata geçirebilmesinin bir sigortasıdır. Kıdem tazminatı, keyfi işten çıkarmaların önündeki en büyük barikattır. Kıdem tazminat, kırmızı olduğu kadar, işçinin en kalın çizgisidir. Kimse bizden, bu çizginin eğilip bükülmesine, zikzaklı bir hâle dönüşmesine, izin vermemizi beklemesin. Kıdem tazminatını geriye götürecek hiçbir adımın yanında yer almayacağımızı ve bu konuda kaleminin kırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda eğer bir reform yapılacaksa, bu işin merkezinde işveren değil, işçi olmalıdır” diye konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...