Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TOKİ borcu cepten ödendi

TOKİ borcu cepten ödendi

EKONOMİ Haberleri

Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) konut ya da iş yeri alanlar, borcunu bir seferde ödeyip yüzde 22 indirim elde etmek için kampanyaya koştu.

TOKİ’nin kampanyasına 8 bin 735 vatandaş başvurdu, 509 milyon 523 bin liralık borç ödendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği indirim kampanyasında kısmi ödemeler hariç, 7 bin 400 vatandaş 455 milyon 244 bin TL’lik borçlarını kapatıp tapularını almaya hak kazandı.
İndirim kampanyasında bütün borç bakiyesini kapatamayacak konut ve iş yeri alıcıları için esnek ödeme planı yapıldı. Borcunun tamamını kapatamayan 1335 konut ve iş yeri alıcısı, yaptıkları 54 milyon 278 bin TL’lik peşin ödemeyle yüzde 22 indirimden faydalandı. Kampanya katılan vatandaşların yüzde 77,56’sı 395 milyon 197 bin TL’lik borçlarını kişisel tasarruflarla kapattı. Böylece kişisel tasarruflarla gelen 395 milyon 197 bin TL, piyasaya sıcak para olarak kazandırıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...