4 günde kartla 6,6 milyar TL

4 günde kartla 6,6 milyar TL

EKONOMİ Haberleri

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre 3 Haziran Ramazan Bayramı öncesinde 22,5 milyon adet işlemle kartlı ödeme adedi rekoru kırıldı.

Geçen yıl 2,5 milyar TL kartlı ödeme yapılan bayramdan önceki  günde, bu yıl yüzde 18 artışla 3 milyar TL’lik kartlı ödeme gerçekleştirildi. Bu tutar, Ramazan Bayramı  süresince yapılan ödemenin neredeyse yarısını oluşturdu.
3-6 Haziran günlerinde kartlarla yapılan ödeme 6,6 milyar TL’yi buldu. Ödemelerin 3,1 milyar TL’si (yüzde 47) market ve AVM, akaryakıt istasyonları, giyim ve aksesuar sektörlerinde gerçekleşti. Market ve AVM’de yapılan harcamalar, kartlı ödemelerin yüzde 20’sini oluşturdu.

Ramazan ayında 76,9 milyar TL
Ramazan ayını kapsayan 6 Mayıs-2 Haziran döneminde kartlarla toplam 76,9 milyar TL tutarında ödeme yapıldı. Geçen yılın aynı döneminde 65,3 milyar TL olan tutar, bu yıl yüzde 18 artış gösterdi. Harcamaların 4’te 1’ini gıda alışverişi oluşturdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...