Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hakan Atilla 19 Temmuz’da tahliye oluyor

Düzenleyen:
Hakan Atilla 19 Temmuz’da tahliye oluyor

EKONOMİ Haberleri

İran’a yönelik ABD müeyyideleri delmek suçlamasıyla 32 ay hapse mahkûm olan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın 19 Temmuz’da tahliye edilebileceği bildirildi.

Amerika’nın Sesi Türkçe’nin haberine göre temyiz sürecinin devam ettiğini dile getiren Atilla’nın avukatları, üst mahkemeden gün beklendiğini söyledi. Avukatların açıklamasında “Hakan Atilla’yla ilgili temyiz sürecimiz hâlen devam ediyor. Gerekli başvurular ve dilekçeler verildi. Şu anda üst mahkemeden bize gün verilmesini bekliyoruz. Sözlü bir duruşma yapılacak. Daha sonrasındaysa üst mahkemeden yazılı bir karar bekliyoruz. Tahliye günü 19 Temmuz ama yine de bir bürokratik süreç var. Amerikan göç idaresinin bir sınır dışı işlemi söz konusu. Bunun ne kadar süreceğini ve hangi tarihlerde olacağını bilmiyoruz ama yoğun bir şekilde takip edeceğiz. Müvekkilimizin suçsuz olduğuna inanıyoruz. Üst mahkemenin bu yönde bir karar alacağını düşünüyoruz” denildi.

Atilla’nın Türkiye’ye dönme şartlarının tam olarak “bir Amerikalının ailesiyle birlikte arabasına binmesi” gibi olmayacağını belirten avukatlar “Tam serbestlik kavramı tamamen Türkiye’ye geldiğinde gerçekleşecek. Bu sınır dışı işlemleri bizlerin hukuki olarak fazla müdahale edebileceği bir süreç değil. Rutin bürokratik işlemler. Onlar kendi bürokratik sistemleri içinde Hakan Bey’i Türkiye’ye geri gönderecekler” dedi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...