Dönüşümün KOBİ’lere maliyeti düştü

Dönüşümün KOBİ’lere maliyeti düştü

EKONOMİ Haberleri

İhracata yönelen veya Türkiye’de pazar payını artırmayı hedefleyen KOBİ’ler son dönemde yazılıma yatırım yapmayı tercih ediyor.

Teknolojinin pahalı olduğu dönemler geride kaldı. KOBİ’ler yeni dönemde birçok yazılım ve ürünü daha uygun fiyatlara bulup dijital dönüşümün startını verebiliyor. IFS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergin Öztürk, eskiden teknolojinin pahalı olduğunu ancak yeni dönemde bir çok ürünün daha uygun fiyatlara bulunup cihazlara uzaktan müdahale edebilmenin de mümkün olduğunu vurguladı. Öztürk şirketlerin niçin dijitalleşmesi gerektiğini ise şu sözlerle anlattı: Dijital dönüşüm işletmelerin gelecekte var olmalarını sağlayan ve onlara rekabet avantajı getiren bir iş stratejisidir. Dijitalleşmeyi doğru şekilde gerçekleştirdiğinizde yeni pazarlara açılma ya da yeni alanlarda ürün gamı geliştirme gibi konularda avantaj sağlar; rekabette hep önde olursunuz. Şu anda bile geleceğe yatırım yapmayan, dijital dönüşümü önceliklendirmeyen şirketlerin rekabette zorlandığını görüyoruz; bu, çok yakında daha da dikkat çekici olacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...