Cari açığa 2 milyar dolarlık tedavi

Düzenleyen:
Cari açığa 2 milyar dolarlık tedavi

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya geçen yıl Türkiye’ye sağlık ve tedavi amacıyla gelen 551 bin 748 turistin 2 milyar dolar döviz bıraktığını söyledi.

Uluslararası alanda, kişi başı sağlık turizmi harcamasının 6 bin 500 dolar seviyesinde olduğunu belirten Bağlıkaya, Türkiye’de ise kişi başı ortalama 2 bin dolar harcama yapıldığını bildirdi. Türkiye’nin sağlık turizminden aldığı payın her yıl yaklaşık yüzde 25 arttığına dikkat çeken Bağlıkaya “Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye dünyada ABD, Almanya, Tayland, Hindistan’ın ardından en çok uluslararası hasta ağırlayan 5’inci ülke. Ülkemize sağlık turizmi kapsamında en çok turist Azerbaycan, Almanya, İngiltere, Gürcistan ve İran’dan geliyor. Bu ülkeleri İspanya, Hollanda, Bulgaristan, Fransa, Rusya, ABD, İtalya, Yunanistan, İsveç gibi ülkeler takip ediyor. 2023 hedefimiz 1,5 milyon ziyaretçi ve 10 milyar dolar gelir” dedi. Bağlıkaya, Türkiye’nin sağlık turizmi alanındaki avantajlarını ise şöye sıraladı: Türkiye, Avrupa, Orta Doğu ve Körfez ülkelerine yakınlığı itibarıyla avantajlı bir konuma sahip. Bunun yanında fiyat avantajı, kaliteli sağlık hizmetleri ve alanında uzman sağlık ekipleri Türkiye’yi rekabette öne çıkarıyor.

100 MİLYAR DOLARLIK PAZAR 
Dünyada medikal sağlık turizmi pazarının 100 milyar dolar büyüklüğe ulaştı. 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...