Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kredi kartında bayram rekoru

Kredi kartında bayram rekoru

EKONOMİ Haberleri

Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre; 10-14 Ağustos tarihlerine denk gelen Kurban Bayramı ve arife gününde, kartlarla 7,7 milyar TL tutarında ödeme yapıldı.

Bu değer, 2018 yılının Kurban Bayramına göre, kartlı ödemelerde yüzde 24 oranında büyüme olduğunu gösteriyor. Kurban Bayramı’nda yapılan kartlı ödemeler sektör bazlı incelendiğinde; en fazla ödeme yüzde 21 pay ile market ve AVM sektöründe gerçekleşti. Onu yüzde 15 pay ile akaryakıt istasyonları ve yüzde 11 pay ile giyim-aksesuar sektörleri takip etti. Yüzde 8 pay ile yemek sektörü ve yine yüzde 8 pay ile çeşitli gıda sektörü, en fazla kartlı ödeme yapılan diğer alanlar arasında yer aldı. Bu arada arife gününde, ödeme adedi rekoru kırıldı. O gün, yaklaşık 2,8 milyar TL’lik kartlı ödeme yapılırken, en fazla kartlı ödeme adedine ulaşıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...