Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Varank'tan yerli uçak fabrikası müjdesi

Bakan Varank'tan yerli uçak fabrikası müjdesi

EKONOMİ Haberleri

Berlin’de Türk yatırımcılara ait Aquila Havacılık’ın uçak fabrikasında incelemelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli uçak fabrikası müjdesi verdi.

Varank, Aquila Havacılık şirketinin Türkiye’de uçak fabrikası kurmayı planladığını belirterek, “Bizim amacımız, Türkiye’de katma değerli üretimi ve katma değerli ürünleri çoğaltmak. Buradaki üretimin bir kısmını Türkiye’ye taşıyacağız. En kısa sürede kendilerine en uygun yeri bularak üretim tesislerini kurmalarını istiyoruz” dedi. Aquila Havacılık Üst Yöneticisi Celal Gökçen ise şirketi 2016’da devraldıklarını ve 2017’den bu yana üretim yaptıklarını söyleyerek, Türk girişimciler olarak bugüne kadar 50 uçak ürettiklerini kaydetti. Gökçen, “Ayda 2 uçak üretmeye çalışıyoruz. Şu anda 1,5 civarında, 2’ye çıkmaya çalışıyoruz. Bunun için de gerekli altyapıyı geliştiriyoruz. Bundan sonra da tabi hedefimiz Türkiye’de bunu üretmek” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...