Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Perakendeciler yıl sonundan umutlu

Perakendeciler yıl sonundan umutlu

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfının (TEPAV) perakende güveni araştırmasına göre perakendecilerin piyasaya güveni, bir önceki aya göre yüzde 4,6, Eylül 2018’e göre de yüzde 1,2 arttı.

Sefa Bilgitekin ANKARA

Güven artışında, yıl sonuna kadar satış oranlarının yükseleceği öngörüsünün etkili olduğu belirtilirken, perakendecilerin satış ve istihdam beklentileri de yükseldi. Araştırmaya göre işlerin iyi olmasının etkisiyle istihdamın yüzde 2,7, mağaza sayısının da yüzde 8,4’lük bir artışın olması öngörülüyor. Öte yandan, bu gelişmelerin ardından rakamlar AB-28 ve Avro Bölgesi’yle karşılaştırıldığında Türkiye, geçen yıla göre daha iyi bir performans gösterdi.
TEPAV’ın araştırmasına göre, firmaların yüzde 31’i işlerinde iyileşme, yüzde 42’si ise daralma bekliyor. Yine yüzde 21,9’u geçen yıla oranla işlerinde artış olduğunu, yüzde 23,3’ü de işlerinde bir değişiklik olmadığını belirtti. Yapılan ankette, perakende sektöründe en fazla güven, bakkal, market ve büyük mağazalara yönelik  gerçekleşti. Bu sektörlerde yiyecek, içecek ve tütün ürünlerine güven artarken, mobilya, aydınlatma, ev ürünleri ile tekstil, hazır giyim ve ayakkabı sektörlerinde de güven artış gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...