THY pilotları eylem yaptı

THY pilotları eylem yaptı

Ekonomi Haberleri

'Gökkuşağı Hareketi' adlı grubun temsilcileri, Atatürk Havalimanı TAV Konferans Salonu'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya katılan Gökkuşağı Hareketi temsilcilerinden pilotlar ve kabin memurları yakalarına siyah kurdela takarak Lübnan'da kaçırılan pilot arkadaşları kurtulana kadar protesto eylemi yapacaklarını açıkladılar. Pazar günü kaçırılan pilotlar için yaptığı protesto ile Beyrut uçağını terk eden pilota ise soruşturma açıldı. Genel Kurulu'nda seçimlere katılacak olan "Gökkuşağı Hareketi" adlı grubun temsilcileri, Lübnan?da THY pilotlarının kaçırılması, THY grevi ve yeni sendikal anlayış gibi konularda bilgilendirme yapmak için bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Gökkuşağı Hareketi temsilcilerinden Kaptan Pilot Mehmet Ayan Günal, pilotların kaçırılması konusunda, "Camianın içinde bu konuda bizim bağlı olduğumuz meslek grubu TALPA var, sivil toplum örgütümüz var. Bu konuda da gerçekten birlik ve hareket bekleniyor. TALPA?nın bize yol göstermesi, öncülük yapması ve birilerini rahatsız etmesi, protesto ederek "biz buradayız" dememiz gibi bir öncülük bekleniyor" diye konuştu. Günal, bir THY pilotunun kokpiti terk ederek THY pilotlarının Lübnan?da kaçırılma olayını protesto etmesine ilişkin ise şunları söyledi:


"Kişisel olarak herkesin orada hangi şartlarda olduğunu bilmediğimiz arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Dün gerçekleşen olay da kişisel bir tepkidir. Ben o arkadaşımla konuştuğumda çok samimi olarak ?Ben bunu önceden planlamadım. Hiçbir şey düşünmedim. Ama oraya gittiğimde bazı şeyler gücüme gitti. Ben neden buradayım diye düşündüm. Belki de uçağın içindeki yolculardan terörist olarak adlandırdığımız kaçıranları düşündüğümde o tepkiyi vermek içimden geldi? dedi. Benim anladığım buydu. Kokpit camiası kaçırılma olayına tepkisiz değil. Dün yapılan eylem bütün havayolu camiası tarafından çok iyi okunması gereken bir olaydır. Burada yapılan kişsel bir hareket var. Duygusal hareketin sonucu çok çok kötü olmamalıdır."


Gökkuşağı Hareketi temsilcilerinden Kaptan Pilot Bahadır Altan? THY pilotunun dün gerçekleştirdiği eylemine ilişkin olarak "Bu arkadaşımız kokpitten yolcuya anons yaparak, Beyrut?a gideceği sırada bu psikolojiyle uçuşa gidemeyeceğini anlayarak, kokpiti terk etmiştir. Seferi yapmayı reddetmiştir. Biz bu arkadaşımızın tepkisini çok anlamlı buluyoruz. Dikkatinizi çekmiştir. Bu bireysel bir tepkidir. Biz bunun toplumsal bir tepkiye dönüşmemesinin temel nedenini de örgütsüzlüğe bağlıyoruz. Neden insanlar tek tek böyle tepkiler gösteriyorlar? Düşünün iki meslektaşımız 10 günü aşkın süredir orada esirdir. Hangi koşullarda olduğu bilinmiyor. Sanki beş yıldızlı otelde kalıyorlarmış gibi açıklamalar duyuyoruz. Halbuki gerçek hiç de öyle değil. Kimse çıkıp gerçeği basının karşısında söylemiyor. Devlet görevlileri aman susun diyor ama gerçek böyle değil. Arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar biz bu siyah kurdelaları çıkarmayacağız. Ve biz bu işi takip edeceğiz" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...