Beş bin personelle bir milyar dolar katkı

Beş bin personelle bir milyar dolar katkı

EKONOMİ Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) alınacak beş bin personelle ormanlara daha iyi bakım yapacaklarını belirterek “Üreteceğimiz ürünlerle orman ürünleri alanındaki ithalatı azaltarak cari açığı bir milyar dolar düşürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Alınacak beş bin personelin ormanların korunması, ağaçlandırılması ve yangınla mücadelenin yanı sıra orman ürünleri üretimini artırarak ithalatın azaltılmasına da katkı sağlayacağını ifade etti. Pakdemirli “Orman memurlarında sayı açısından açık olduğu için yeterince hızlı damgalama ve bakım yapamıyoruz. Bunları tamamlayınca, her yıl büyüyen ağaç miktarının belli kısmını kesmemiz lâzım. Bu, orman varlığının artışı ve sağlığı için önemli. Hem orman sağlığını korumak hem de kullanma dengesi içinde kereste, mobilya, işlenmiş ağaç gibi bazı orman ürünlerindeki ithalatı minimuma düşürecek netice alacağız. Bu alandaki ihtiyaç yerli kaynaklarımızla karşılanacak. Yani bu beş bin personelle ormanlara daha iyi bakım yaparak üreteceğimiz ürünlerle orman ürünleri alanındaki ithalatı düşürerek cari açığı bir milyar dolar azaltmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...