Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tek kullanımlık plastiğe son verdi

Tek kullanımlık plastiğe son verdi

EKONOMİ Haberleri

Mercedes-Benz Türk, fabrikalarında yürüttüğü Atık Yönetimi, Hava Kirliliği Kontrolü ve Sıfır Atık Su gibi projeleriyle doğa dostu otomotiv üreticilerden biri olmayı amaçlarken, şirket genelinde tek kullanımlık plastik kullanımını Ekim 2019 itibarıyla durdurdu.

Mercedes-Benz Türk, bu kapsamda şirket içindeki içme suyu ihtiyaçlarını özel arıtma sistemlerinden sağlanmaya ve plastik yerine cam bardak ile cam şişe kullanımını desteklemeye başladı. Bu kararla şirkette yılda 350 bin pet şişe ve yaklaşık 15 milyon plastik bardağın kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor. Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün “Şirketimizin üretim harici tüm alanlarında tek kullanımlık plastik tüketimini durdurma kararı aldık. ‘Yedinci Kıta’ olarak bilinen, yüzölçümü Türkiye’nin beş katı büyüklüğünde olan Pasifik Okyanusu’ndaki çöp yığınlarının daha da büyümesini engellemek istiyoruz” dedi. Mercedes-Benz Türk, kırtasiyedeki tek kullanımlık plastik alımını da yüzde 25 azaltacak.  Şirket, Ocak 2020 itibarıyla 100 bin şeffaf dosya, dört bin adet plastik içeren kalem, bin 500 adet plastik anahtarlık, pipet, bıçak, çatal gibi ürünleri satın almayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...