İşsizlikte tek hane için 28 yeni adım

İşsizlikte tek hane için 28 yeni adım

EKONOMİ Haberleri

Yeni Ekonomi Programı’nda istihdamın yılda ortama 1 milyon 80 bin artırılması ve işsizlik oranının 2022’de 9,8’e düşürülmesi hedeflenirken, İŞKUR yeni yol haritasını hazırladı.

Sefa BİLGİTEKİN
ANKARA

Buna göre orta yaşlı gruplara meslek kazandırma programları hayata geçirilecek, kadın ve gençlere yönelik de girişimcilik eğitimleri verilecek. Bu yıl, 28 hedef program belirleyerek çalışmalarını sürdürecek olan İŞKUR, 2018’de 1 milyon 247 bin kişiyi, 2019’da da 1 milyon 490 bin kişiyi işe yerleştirmişti. İŞKUR’un bu yılki hedeflerinde, dijital dönüşümün beraberinde getirdiği ihtiyaçlar ön planda olacak.

ESNEK ÇALIŞMA İMKÂNI ARTACAK
İstihdam teşvikleri ihtiyaca göre tasarlanacak. Kadınların iş hayatına atılmaları kolaylaştırılacak ve kadın istihdamını artıracak düzenlemeler yapılacak. Bu kapsamda kadınların esnek çalışma imkânları artırılacak, kadın kooperatifleri güçlendirilecek. Gençler, iş piyasasında talep edilen mesleklere yönlendirilecek. Yeteneğin ön planda olduğu eğitim ve sertifika programlarına dâhil edilecek. Engellilerin meslek edinebilmeleri için ‘uzaktan eğitim programları’ geliştirilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...