İki milyon kişi tatilini ‘önceden’ satın aldı

İki milyon kişi tatilini ‘önceden’ satın aldı

EKONOMİ Haberleri

Turizm sektörü, erken rezervasyonda yaşanan hareketlilikle bu yıl yeni bir rekorun sinyalini veriyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, ara tatilde kültür turlarına ve termal otellere yoğun ilgi olduğunu, şu anda kayak merkezlerinde de boş yer kalmadığını ifade etti. Gencer, yaz sezonuna ilişkin ise “Erken rezervasyon kampanyamız kasım ayının sonunda başladı. Şu anda erken rezervasyonda üçüncü dönemdeyiz. Çok yoğun talep var. Geçen sezon tatil yapanların yüzde 40’ı erken rezervasyondan faydalanmıştı. Bu sezon da aynı oran olacak gibi. Burada amacımız yerli turistin de ucuz tatil yapabilmesini sağlamaktı, bunu da başardık” diye konuştu.

TÜKETİCİYE ‘UCUZ OTEL’ UYARISI
Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu da yüzde 50 indirim ve dokuz taksit imkânının sunulduğu erken rezervasyon kampanyasının artık oturmaya başladığını vurguladı. Müşterinin buna alışmasıyla talebin de hızla arttığına değinen Polatoğlu “Yılbaşına kadar iki milyon kişi erken rezervasyondan faydalandı ve eldeki stoklarımızın yüzde 65’ini yılbaşına kadar çıkardık” dedi. Yerli turistin bu yıl da Antalya, Alanya, Bodrum, Çeşme gibi geleneksel tatil merkezlerini tercih ettiğine değinen Polatoğlu, şöyle konuştu: Fiyatı ucuz diye internet acentelerinden tur almasınlar. Birçoğu kaçak acente. TURSAB üyesi seyahat acentesi olmasında fayda var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...