Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

“Teknoloji ile Üretelim” platformu kuruldu

Düzenleyen:
“Teknoloji ile Üretelim” platformu kuruldu

EKONOMİ Haberleri

Lenovo’nun girişimiyle bir araya gelen FutureBright Group, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), İTÜ ARI Teknokent ve Başarsoft “Teknoloji ile Üretelim” platformunu kurdu.

Ekonomi Servisi - Platform, Türkiye’de teknolojiyi sadece tüketen değil, üreten bir toplum yetiştirme hedefini gerçekleştirecek altyapının kurulması yönünde çalışmalar yürütecek. Bu kapsamda TEGV’in 71 öğrenim biriminde 7-13 yaş arasındaki 50 bin çocuğa bir yıl boyunca kodlama eğitimi verilecek. Teknoloji ile Üretelim Platformu, İTÜ ARI Teknokent içerisinde girişimcilere yönelik “Yazılım Teknolojileri Eğitim Merkezi” de kuracak. Platform ile meslek liseleri ve üniversite öğrencilerine etkin ve üretken bilgisayar kullanımı, üç boyutlu yazıcı eğitimi, ileri kodlama ve mesleki yazılım eğitimi, sosyal medya yönetimi ve web tasarım eğitimi de verileceğini belirten Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu “Platform olarak hedefimiz, teknolojiyi üretirken kullanabilen, mesleğine entegre edebilen bireyler yetiştirmek” dedi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...