Altında yükseliş hız kesti

Düzenleyen:
Altında  yükseliş hız kesti

EKONOMİ Haberleri

Çin’de başlayan ve yayılan virüs tehlikesinin getireceği etki, güvenli liman altına talebi artırdı, işlem gören altın çeşitleri 1 ayda yüzde 20 prim yaptı.

Koronavirüs tehlikesinin büyümeye başladığı ocak ayında 280 TL civarında olan gram altın, önceki gün 335 lirayı görerek tüm zamanların rekorunu kırmış, daha öncesinde de ons da yine son 7 yılın rekoruna 1.685 dolarla ulaşmıştı. Dün hızlı yükselişin ardından gerek kâr realizasyonu, gerekse dünya gündemindeki gündem yoğunluğunun azalmasıyla düşüş başladı ve bir önceki güne göre yüzde 2,5 geriledi. Gram altın 334 liradan 325 liraya düşerken, cumhuriyet 2 bin 170, çeyrek 530 liraya kadar geriledi.
Önceki gün 6,15 lirayı aşan dolar dün 6,08 liraya düşüp tekrar 6,12’lere çıktı. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın dün Bursa Sanayi ve Ticaret Odasındaki konuşmasında tedbirlere dair verdiği mesajlar, bugün piyasalarda pozitif hava beklentilerini artırdı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...