Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırsal kalkınma için 310 milyon lira hibe

Düzenleyen:
Kırsal kalkınma için 310 milyon lira hibe

EKONOMİ Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kırsaldan kente göçün önlenmesi, kadın ve genç girişimcilerin desteklenmesi, istihdamın artırılması ve kaliteli üretimin teşvik edilmesi amacıyla Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı 2 (IPARD- II) kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla önemli miktarda hibeyi yatırımcılarla buluşturmayı sürdürdüklerini ifade etti.

Pakdemirli, IPARD-II altıncı başvuru çağrı ilanı kapsamında onaylanan projelerin 1. grup sonuçlarının “www.tkdk.gov.tr” adresinden ilan edildiğini bildirerek şunları kaydetti: Onaylanan 1.231 projeye toplam 310 milyon lira hibe sağlanacak. Hibe sayesinde kırsalda 550 milyon liralık yatırım yapılacak. Onaylanan projelerle ilgili yatırımcılarla hibe sözleşme imzalama süreci başladı. Hibe desteği alacak projelerin 876’sı bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, 169’u arıcılık, 61’i zanaatkârlık, 91’i kırsal turizm ve rekreasyon, ikisi su ürünleri yetiştiriciliği, altısı makine parkı, 26’sı da yenilenebilir enerji yatırımını kapsıyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...