Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ara malı tedariki Türkiye’ye kayabilir

Düzenleyen:
Ara malı tedariki Türkiye’ye kayabilir

EKONOMİ Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Sanayi Odasında yaptığı konuşmada, sanayicilerin iç piyasa kadar, global piyasa dinamiklerini de takip etmesi gerektiğini vurguladı.

2020’yi yatırım yılı olarak gördüklerini söyleyen Varank “Hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeler, yapısal problemlerle karşı karşıya. Gündemde koronavirüsü salgını ve bunun oluşturduğu belirsizlikler var. Çin önemli bir ekonomik oyuncu ve tedarik zincirlerinde stratejik bir pozisyonu var. Tedarikte yaşanabilecek herhangi bir darboğaz, küresel dengeleri de ciddi bir biçimde sarsma gücüne sahip. Çin’den yapılan ara malı tedariklerinin bir kısmının ülkemize kayma durumu var. Talep artışlarını zamanla tekstil gibi diğer sektörlerde de görebiliriz” dedi. Yatırım teşvik verilerinin 2020 beklentisini desteklediğini vurgulayan Varank “Aralık 2019 ve Ocak 2020’de 783 yatırım teşvik belgesi düzenledik, üst üste iki ay verdiğimiz belgede teşvik tarihimizin rekorunu kırdık. Firmalarımızın yatırım iştahındaki artış memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...